Cemita Poblana 🇲🇽 u R.

Zapraszam

Dziś kierujemy się do Meksyku 🇲🇽 na pyszną i pożywną kanapkę z miasta i regionu Puebla. Ta tradycyjna kanapka może mieć różne rodzaje mięsa, ale jedno co je łączy, to smak i prostota wykonania.

🥪 – 3

⏰ – 30 minut.

🥩 – 👍

Składniki

  • 2 jajka
  • 100 g bułki tartej
  • 3 piersi z kurczaka
  • 120 g startej mozzaralii
  • Sól
  • Pieprz świeżo zmielony
  • 6 łyżek oleju
  • 3 bułki
  • 2 avocado
  • 1 cebula
  • Sok z cytryny
  • Papryka Jalapeño
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  • Jajka wbij do miseczki, wymieszaj.
  • Bułkę umieść w drugiej miseczce.
  • Pierś z kurczaka dopraw solą i pieprzem.
  • Zanurz je w jajku następnie w bułce.
  • Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę.
  • Smaż kotlety z każdej strony na złocisty kolor, następnie przełóż je na ręcznik papierowy.
  • Avocado obierz, ugnieć widelcem, dopraw solą i sokiem z cytryny.
  • Cebulę pokrój w cienkie talarki.
  • Bułki podpiecz w tosterze.
  • Posyp ciepłe bułki mozzarellą, połóż mięso, avocado, cebulę i kilka plasterków Jalapeño, zamkni bułkę i wcinaj.
  • ¡Buen provecho życzę Ja.

Dodaj komentarz