Ribs sandwich 🇵🇱 u R.

Zapraszam

Kanapka z żeberkami.

Uwielbiam różnego rodzaju kanapki, ponieważ można kombinować ze składnikami, przy okazji mogą powstać takie arcydzieła jak kapusta, którą była dodatkiem, a okazała się rewelacyjna sama w sobie.

Ale największą satysfakcją dla mnie jest słowo od mojego osobistego

„Jury”

„Tato to było dobre”

👥 – 4
⏰ – 24 godziny ➕ 90 minut
🥩 – 👍
Nie podaje wartości, ponieważ ciężko policzyć, kanapka robiona „na oko”

Składniki

  • 500 g żeberek
  • Guinness Steak Souse
  • 1 bochenek chleba
  • 3-4 ziemniaki
  • Świeży rozmaryn
  • Oliwa z oliwek
  • Kapusta 🔗

Przygotowanie

Kapusta 🔗

Przygotowałem ją dzień wcześniej, miała być tylko dodatkiem do całości, okazała się największym hitem, mojej skromnej książki kucharskiej.

Przepis na nią znajdziesz pod linkiem poniżej

Kapusta Kiszona 🔗

Żeberka

  • Pokrój na mniejsze kawałki.
  • Włóż do miski i zalej sosem Guinness.
  • Schowaj do lodówki na 24 godziny.
  • Rozgrzej nieprzywierającą patelnię.
  • Szczypcami, przełóż żeberka na patelnię i obsmaż je z każdej strony.
  • Następnie wlej sos z miski, wlej wodę tak, by przykryć mięso, przykryj przykrywką i gotuj ok. 45 minut.
  • W międzyczasie obierz ziemniaki i gotuj je we wrzątku osolonej wody.
  • Ziemniaki nie powinny być zbyt rozgotowane, kiedy przestygną pokrój je w talarki.
  • Z chleba odkrój górę i wydłub miękkie części.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Połóż chleb na papierze do pieczenia.
  • Nałóż kapustę do środka i dość mocno ugnieć.
  • Po układaj talarki ziemniaków.
  • Teraz nałóż żeberka, całość lekko dociśnij.
  • Polej sosem z patelni, połóż rozmaryn i przykryj odciętym kawałkiem chleba.
  • Pomaluj chleb oliwą z oliwek i zwiń papier.
  • Wstaw do piekarnika na ok. 45 minut.
  • Rozwiń, pokrój, zjedz.

Smacznego życzy R.

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

Ribs sandwich.

I love all kinds of sandwiches, because they can be combined with ingredients, by the way masterpieces such as cabbage can be created, which was an addition, and it turned out to be sensational in itself.

But the biggest satisfaction for me is a word from my personal

„Jury”

„Dad that was good”

Components

500 g ribs

Guinness Steak Souse

1 loaf of bread

3-4 potatoes

Fresh Rosemary

olive oil

Cabbage 🔗

Preparation

I prepared it the day before, it was supposed to be just an addition to the whole, it turned out to be the biggest hit of my modest cookbook.

The recipe for it can be found at the link below

Sauerkraut🔗

Ribs

Cut into smaller pieces.

Put in a bowl and pour Guinness sauce.

Store in the fridge for 24 hours.

Heat a non-stick pan.

With tongs, transfer the ribs to the pan and fry them on each side.

Then pour the sauce from the bowl, pour in water to cover the meat, cover with a lid and cook for about 45 minutes.

In the meantime, peel the potatoes and cook them in boiling salted water.

Potatoes should not be overcooked, when they cool, cut them into slices.

Cut the top out of the bread and pick out soft parts.

Preheat the oven to 180 degrees.

Lay the bread on baking paper.

Put the cabbage inside and knead quite strongly.

Arrange the potato slices.

Now apply the ribs, press it all down slightly.

Pour the sauce on the pan, put rosemary and cover with a cut piece of bread.

Paint the bread with olive oil and roll up the paper.

Put in the oven for about 45 minutes.

Expand, cut, eat.

Enjoy your meal R.

3 komentarze Dodaj własny

  1. stopociechblog pisze:

    Wygląda niezwykle. Kiedyś wypróbuję, znajdę czas na zrobienie

    Polubione przez 1 osoba

    1. To życzę smacznego 😉

      Polubienie

      1. stopociechblog pisze:

        Dzięki

        Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz