Pasta with meat in tomato sauce 🇮🇹 u R. Vol 3

Zapraszam

Makaron z mięsem w sosie pomidorowym.

VOL. 3

Przeglądając internet, rozmawiając z ludźmi, widzę jak bardzo spagethhi bolognese, jest popularne.

To jakiś fenomen, że danie, które prawdopodobnie nie istnieje, je cały świat.

Dziś rozmawiałem z kolegą w pracy, na ten temat, dodam, że to Irlandczyk i spytał mnie w takim razie co on je w restauracji, skoro zamawia spagethhi bolognese.

To proste je makaron z mięsem w sosie pomidorowym, które każdy z nas pewnie robi, cebula, czosnek, mięso mielone i puszka pomidorów i coś tam jeszcze może.

I tak jest to dobre, bo jakby mogło nie być, skoro cały świat je spaghetti bolognese, którego nie ma.

Na zdjęciach poniżej typowa cucina povera w moim domu.

Resztki ragù bolognese, które po dwóch dniach jest jeszcze lepsze i dwa rodzaje makaronu, które mi zostały z innych potraw, Penne i Rigatoni.

Składniki

  • Ragù Bolognese
  • 125 g Penne
  • 125 g Rigatoni
  • 40 parmezanu
  • Świeża bazylia

Przygotowanie

  • Maraon gotuj we wrzątku osolonej wody na al dante.
  • Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej odrobinę wody z gotowania makaronu.
  • Dodaj ragù, wymieszaj.
  • Kiedy makaron będzie gotowy, przełóż go bezpośrednio z rondla na patelnię.
  • Dobrze wymieszaj, gotuj, aż odparują płyny.
  • Nałóż na talerz, posyp parmezanem i listkami bazylii.

Smacznego życzy R.

Ragù Bolognese 🔗

Tagliatelle al Bolognese 🔗

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

Pasta with meat in tomato sauce.

Browsing the internet, talking to people, I can see how popular spagethhi bolognese is.

It’s a phenomenon that a dish that probably doesn’t exist eats the whole world.

Today I talked to a colleague at work about this, I would add that he is Irish and asked me what he ate in the restaurant, since he orders spagethhi bolognese.

It’s easy to eat pasta with meat in a tomato sauce, which each of us probably makes, onions, garlic, minced meat and a can of tomatoes and something else can.

And so it is good, because it could not be, since the whole world is eating spaghetti bolognese, which is not there.

In the pictures below a typical cucina povera in my house.

Leftover ragù bolognese, which after two days is even better and two types of pasta that I have left from other dishes, Penne and Rigatoni.

Components

Ragù Bolognese

125 g Penne

125 g Rigatoni

40 Parmesan cheese

Fresh Basil

Preparation

Boil the maraon in boiling salted water on al dante.

Heat a non-stick frying pan and pour in a little water from cooking pasta.

Add ragù, mix.

When the pasta is ready, transfer it directly from the saucepan to the pan.

Mix well, cook until the liquids evaporate.

Put on a plate, sprinkle with Parmesan cheese and basil leaves.

Enjoy your meal R.

Dodaj komentarz