Parówki 🇵🇱 u R.

Zapraszam

Geneza ich powstania sięga aż 1478 roku, gdy we Frankfurcie nad Menem powstały pierwsze parówki.

Inna z historii głosi, że to rzeźnik Johann Georghehner w 1600 roku wynalazł kiełbaski dachshund, czyli jamniki, które stały się popularne w Niemczech, a następnie wraz z imigrantami przybyły do Stanów Zjednoczonych.

Wśród podróżujących był niejaki Charles Feltman, który w 1871 roku na Coney Island otworzył pierwszą budkę, w której serwował frankfurterki w bułce maślanej.*

👥 – 1
⏰ – 10 minut
🥩 – ⁉️

Składniki

  • 2 parówki
  • Młody szczypiorek
  • Musztarda lub ketchup, lub majonez

Przygotowanie

  • Kup parówki.
  • Otwórz opakowanie.
  • Rozgrzej nieprzywierającą patelnię.
  • Wrzuć parówki na patelnię.
  • Usmaż.
  • Podawaj, z czym tylko masz ochotę.
  • Smacznego życzę Ja.

*znalezione w sieci

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

The genesis of their creation dates back to 1478, when the first frankfurters were created in Frankfurt am Main.

Another story says that the butcher Johann Georghehner invented dachsund sausages in 1600, i.e. dachshunds that became popular in Germany and then came to the United States with immigrants.

Among the travelers was a man named Charles Feltman, who in 1871 opened the first booth on Coney Island, where he served frankfurters in a shortbread. *

👥 – 1
⏰ – 10 minutes
🥩 – ⁉️

Components

2 sausages

Young Chives

Mustard or ketchup or mayonnaise

Preparation

Buy frankfurters.

Open the package.

Heat a non-stick pan.

Put the sausages in the pan.

Fry.

Serve whatever you fancy.

Enjoy your meal.

* found on the web

Dodaj komentarz