Śniadanie 🌟 u R.

Zapraszam

Śniadanie według Marcusa Wareinga, zdobywcy gwiazdki Michelin.

👥 – 2

⏰ – 15 minut

🥩 – 👍

Składniki

Przygotowanie

  • Bułkę i Dżem przygotuj według przepisu, które znajdują się pod 🔗.
  • Avocado obierz, usuń pestkę.
  • Ugnieć widelcem, doprawiając sokiem z cytryny i solą.
  • Rozgrzej rondelek i rozpuść 10 g masła i 1 łyżkę oliwy.
  • W misce jajka wymieszaj z solą i pieprzem.
  • Kiedy masło zacznie skwierczeć, wlej jajka i zmniejsz temperaturę.
  • Intensywnie mieszając, gotuj jajka ok. 3-5 minut.
  • Jeśli jajka będę już gotowe i będą miały kremową konsystencję, zdejm je z palnika, dodaj resztę masła i bardzo dobrze wymieszaj.
  • Bułkę 🔗 przekrój na pół, nałóż Dżem z Chorizo 🔗, jajka i obok avocado.
  • Smacznego życzą Marcus Wareing i Ja.

Dodaj komentarz