Szalenie pyszny Burger poleca Jamie Oliver i R.

4 porcja. Łącznie 20-25 minut.

Składniki

  • 1-2 dojrzałe gruszki
  • 150 g mieszanki różnych sałat
  • 500 g mielone wieprzowiny
  • 4 miękkie bułki pełno ziarniste
  • 175 g niebieskiego sera

___

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól morska
  • Pieprz świeżo zmielony
  • 1 łyka octu winnego

Przygotowanie

  • Pokrój gruszki wzdłuż na jak najcieńsze plasterki
  • Przemieszaj je delikatnie z sałatą, odrobiną oliwy oraz octu winnego i szczyptą pieprzu
  • Czystymi rękami wymieszaj i ugnieć mięso ze szczyptą soli, oraz pieprzu i uformuj cztery kotlety grubości ok. 1 cm
  • Posmaruj je oliwą i smaż na nieprzywierającej patelni, ustawianie na dużym grzaniu
  • W międzyczasie bułki opiecz na patelni, lub w tosterze
  • Połóż bułkę na niego kotlet
  • Na rozgrzaną patelnię dodaj pokruszony, lub pocięty ser, kiedy się roztopi, polej po równo, każdy z kotletów
  • Na mięso nałóż tyle sałatki gruszkowej, ile się zmieści, przykryj druga połówką bułki i ściśnij
  • Resztę sałatki podaj obok i wgryź się!
  • Smacznego życzą Jamie i Ja

  • Kalorie 2792 kcal
  • Białko 168 g
  • Węglowodany 160 g
  • Tłuszcze 164 g

1-2 ripe pears
150 g mix of different lettuces
500 g minced pork
4 soft rolls full of grainy
175 g blue cheese
___

2 tablespoons of olive oil
Sea salt
Freshly ground pepper
1 sip of wine vinegar
Preparation
Cut the pear along the thinnest slices
Mix them gently with lettuce, a bit of oil and vinegar and a pinch of pepper
With clean hands, mix and knead the flesh with a pinch of salt and pepper and form four chops about 1 cm thick
Lubricate with olive oil and fry on a non-stick pan, set to high heat
In the meantime, bread rolls in a pan, or in a toaster
Put a chop on it
Pour the crumbled or chopped cheese onto the hot pan when it melts, pour evenly, each of the chops
For meat, put as much pear salad as you can, cover the other half with a bun and squeeze
Put the rest of the salad next to it and bite it!
Jamie and me wish you a happy meal

Dodaj komentarz