Mushroom sandwich with pine nuts, raisins, artichokes and capers 🌟 u R.

Zapraszam

Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi, rodzynkami, karczochami i kaparami.

Dziś zapraszam na wegańską kanapkę pomysłu

Cristiny Bowerman

To wszechstronnie utalentowany szef kuchni z pasją do podróży i innowacyjnego gotowania.

Po wielu latach spędzonych w Stanach Zjednoczonych wróciła do Włoch, chcąc zainspirować nowe pokolenie kobiet-szefów kuchni i rozpocząć świeżą, nowoczesną erę włoskiego gotowania.

W 2008 roku otrzymała

„Dwa Widelce”

w Przewodniku Gambero Rosso, a w 2010 roku została nagrodzona

„Gwiazdką Michelin”

jako jedyna kobieta, szef kuchni w tym roku.

👥 – 2
⏰ – 30 minut
🥩 – ❌
Wartości na 1 kanapkę
Białko – 21 g
Węglowodany – 71.5 g
Tłuszcze – 30 g

Składniki

  • 2 bułki ciabatta
  • 200 g pieczarek kasztanowych
  • 40 orzeszków pini
  • 40 rodzynek sułtańskich
  • 40 g kaparów
  • 140 karczochów w zalewie
  • 40 g masła
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 20 g grana padano
  • Miks sałat

Przygotowanie

  • Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i podsmaż orzeszki piniowe.
  • W międzyczasie odlej karczochy z zalewy, ale pozostaw zalewę.
  • Pokrój pieczarki w talarki, włóż je na rozgrzaną patelnię i wlej zalewę z karczochów.
  • Smaż pieczarki, aż odparują z płynów, dopraw solą i pieprzem.
  • Rodzynki i kapary zalej octem jabłkowym.
  • Masło i karczochy włóż do blendera i zmiksuj.
  • Rozkrój bułkę, posmaruj karczochowym masłem, połóż listki sałaty, pieczarki, rodzynki, kapary, orzeszki pini i kawałki grana padano.
  • Gotowe.

Buon appetito życzy R.

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

Sandwich with mushrooms, pine nuts, raisins, artichokes and capers.

Today I invite you to a vegan sandwich idea

Cristina Bowerman

He is a multi-talented chef with a passion for travel and innovative cooking.

After many years spent in the United States, she returned to Italy, wanting to inspire a new generation of female chefs and start a fresh, modern era of Italian cooking.

In 2008 she received

„Two Forks”

in the Gambero Rosso Guide, and in 2010 she was awarded the

„Michelin Star”

as the only woman chef this year.

Components

2 ciabatta rolls

200 g chestnut mushrooms

40 pine nuts

40 sultan raisins

40 g capers

140 artichokes in a marinade

40 g butter

4 tablespoons of apple cider vinegar

20 g grana was washed

Salad mix

Preparation

Heat a non-stick pan and fry pine nuts.

In the meantime, pour the artichokes out of the marinade, but leave the marinade.

Cut the mushrooms into slices, put them in a hot pan and pour the artichoke marinade.

Fry the mushrooms until they evaporate, season with salt and pepper.

Pour the raisins and capers with apple cider vinegar.

Put butter and artichokes in a blender and mix.

Cut the roll, spread with artichoke butter, put lettuce leaves, mushrooms, raisins, capers, pine nuts and pieces of granada padano.

Finished.

Buon appetito wishes R.

Dodaj komentarz