Parsnip and apple soup 🌟 u R.

Zapraszam

Zupa z pasternaku i jabłka.

Adam Gray 🔗

Devonshire Club z siedzibą w Londynie, prywatny klub członkowski, ogłosił powołanie Adama Graya na szefa kuchni swojej nowej restauracji Number Five, która została otwarta w 2018 r.

Przynosząc ze sobą „bogactwo doświadczenia”, Gray zajmował stanowiska w najlepszych restauracjach, w tym Le Manoir aux Quat’Saisons, Twenty-Four Gary’ego Rhodesa, Four Seasons Park Lane i Skylon.

Zapraszam na fenomenalną zupę z pasterniaka i jabłka, pomysłu Adama w moim wykonaniu.

👥 – 2
⏰ – 30 minut
🥩 – ❌
Wartości na 1 porcję
Białko – 11.5 g
Węglowodany – 105 g
Tłuszcze – 40.5 g

Składniki

500 g pasterniaka

3 jabłka Granny Smith

1 cebula

50 g masła

750 ml pełno tłustego mleka

250 ml śmietany

Sól

Pieprz świeżo zmielony

Parmezan

Pieczywo

Przygotowanie

Cebulę, jabłka, pasternak obierz i pokrój na kawałki

Rozpuść masło w rondlu.

W pierwszej kolejności wrzuć cebulę, chwilę ją podsmaż.

Dodaj jabłka i pasternak.

Smaż całość ok. 10-12 minut, czasami mieszając.

Wlej mleko, doprowadź do wrzenia i zmniejsz temperaturę.

Dopraw solą, pieprzem i gotuj ok. 20-25 minut, często mieszając.

Następnie blenderem ręcznym, zmiksuj całość.

Dodaj śmietanę i gotuj ok. 5-7 minut, cały czas mieszając.

Przelej całość przez sitko.

Podawaj zupę posypaną parmezanem, doprawioną pieprzem z dobrej jakości pieczywem.

Smacznego życzą Adam i R.

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

Adam Gray

A London-based Devonshire Club, a private member club, has announced the appointment of Adam Gray as chef at his new Number Five restaurant, which opened in 2018.

Bringing with him „wealth of experience,” Gray held positions at top restaurants, including Le Manoir aux Quat’Saisons, Twenty-Four by Gary Rhodes, Four Seasons Park Lane and Skylon.

I invite you for a phenomenal soup of shepherdess and apple, Adam’s idea in my performance.

Components

500 g shepherdess

3 apples Granny Smith

1 onion

50 g butter

750 ml full fat milk

250 ml cream

Salt

Pepper freshly ground

Parmesan

Bread

Preparation

Onions, apples, parsnips, peel and cut into pieces.

Melt the butter in a saucepan.

First put in the onion, fry it for a while.

Add apples and parsnips.

Fry for about 10-12 minutes, stirring sometimes.

Pour milk, bring to a boil and reduce the temperature.

Season with salt and pepper and cook for 20-25 minutes, stirring frequently.

Then, with a hand blender, mix everything. Add cream and cook for 5-7 minutes, stirring constantly.

Pour the whole through the strainer.

Serve the soup sprinkled with Parmesan cheese, seasoned with pepper and good quality bread.

Enjoy your meal Adam and R.

Dodaj komentarz