Poached peach with strawberry granita 🌟 u R.

Zapraszam

Gotowana brzoskwinia z truskawkową granitą

Adam Bennett

Który spędził prawie dziesięć lat jako główny szef kuchni w Simpsonach z gwiazdą Michelin, w Edgbaston, objął stanowisko szefa kuchni w Cross w Kenilworth we wrześniu 2013 roku.

Wkrótce The Cross zaczął otrzymywać fantastyczne recenzje od mieszkańców całej Warwickshire, miłośników jedzenia, jak i krytyków.

W ciągu zaledwie 12 miesięcy ta restauracja otrzymała gwiazdkę Michelin, którą utrzymuje do dziś.

👥 – 4

⏰ – 30 minut ➕ chłodzenia

🥩 – ❌

Wartości całości
Białko – 2.25 g
Węglowodany – 54.25 g
Tłuszcze – 6 g

Składniki

  • 2 brzoskwinie
  • 500 ml wody
  • 100 g cukru ze stevią
  • 1 laska wanilii
  • 650 g truskawek mrożonych
  • 100 g truskawek świeżych
  • Sok z cytryny
  • 25 g cukru ze stevią
  • 4 łyżki Crème Fraiche

Przygotowanie

Granita Truskawkowa

  • Granitę przyszykuj dzień wcześniej.
  • Mrożone truskawki włóż do rondelka i zalej wodą, wsyp 25 g cukru i dodaj sok z cytryny.
  • Gotuj ok. 20 minut, aż truskawki się rozpadną.
  • Następnie zblenduj je mikserem ręcznym i przeciśnij przez sitko.
  • Wstaw pojemnik do zamrażalnika i co jakiś czas, ugniataj je widelcem, by powstała granita.

Brzoskwinie

  • Rozetnij brzoskwinie na pół i wyciągnij pestkę.
  • Włóż połówki brzoskwiń do rondelka, zalej wodą, dodaj 100 g cukru i przeciętą wzdłuż laskę wanilii.
  • Gotuj ok. 10 – 15 minut, aż brzoskwinie będą miękkie.
  • Po tym czasie wyłącz grzanie i pozostaw brzoskwinie do przestygnięcia.
  • Nałóż granitę do talerza, połóż połówkę brzoskwini, obok świeże kawałki truskawek i łyżkę Crème Fraiche.
  • Enjoy your meal życzą Adam Bennett i Ja.

„Granita” kliknij w link 🔗

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

Boiled peach with strawberry granite

Adam Bennett

Who spent almost ten years as head chef at Simpsons with a Michelin star in Edgbaston, he took the position of chef at Cross in Kenilworth in September 2013.

Soon The Cross began to receive fantastic reviews from residents of Warwickshire, food lovers and critics alike.

In just 12 months, this restaurant received a Michelin star, which it maintains to this day.

👥 – 4

⏰ – 30 minutes ➕ cooling

🥩 – ❌

Total values

Protein – 2.25 g

Carbohydrates – 54.25 g

Fat – 6 g

Components

2 peaches

500 ml water

100 g sugar with stevia

1 vanilla pod

650 g frozen strawberries

100 g fresh strawberries

Lemon juice

25 g sugar with stevia

4 tablespoons of Crème Fraiche

Preparation

Strawberry Granita

Get the granite ready the day before.

Put frozen strawberries in a saucepan and pour water, add 25 g of sugar and add lemon juice.

Cook for about 20 minutes until the strawberries fall apart.

Then blend them with a hand mixer and squeeze through a strainer.

Put the container in the freezer and from time to time, knead it with a fork to make a granite.

Peaches

Cut the peaches in half and pull out the stone.

Put the peach halves in a saucepan, pour water, add 100 g of sugar and vanilla pod cut along.

Cook for 10-15 minutes until the peaches are soft.

After this time, turn off the heat and leave the peaches to cool.

Apply granite to a plate, put half a peach, next to fresh pieces of strawberry and a spoon of Crème Fraiche.

Enjoy your meal by Adam Bennett and Ja.

Jeden komentarz Dodaj własny

Dodaj komentarz