Chorizo z młodą kremową kapustą czyli Low Carb 💪 u R.

Zapraszam

Chorizo to tradycyjna hiszpańska kiełbasa, robiony z wieprzowiny.

Jest łatwo rozpoznawalnym przysmakiem kuchni hiszpańskie, ze względu na mocny i charakterystyczny zapach.

Spróbuj pikantnego chorizo z kremową młodą kapustą.

👥 – 3

⏰ – 30 minut

🥩 – 👍

Wartości na 1 porcję
Białko – 21 g
Węglowodany – 5 g
Tłuszcze – 70 g

Składniki

  • 300 g chorizo
  • 1 główka młodej kapusty
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 100 ml mleka kokosowego gęsta cześć
  • 25 g masła
  • Sól
  • Pieprz świeżo zmielony
  • Szczypiorek

Przygotowanie

  • Kapustę przekrój na pół, wytnij białe twarde części, resztę pokrój na małe kawałki.
  • Rozgrzej wysoki rondel i rozpuść masło.
  • Wrzuć kapustę i często mieszając, smaż ją ok. 20 minut.
  • Następnie wlej mleko kokosowe, śmietanę, dopraw solą i pieprzem i gotuj, aż kapusta będzie miękka i płyny odparują.
  • W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię.
  • Chorizo lekko ponacinaj i smaż je z każdej strony na fantastyczny złoty kolor.
  • Nałóż chorizo na talerz, obok kapustę i posyp posiekanym szczypiorkiem.
  • Zgrabnej sylwetki życzę Ja.

2 komentarze Dodaj własny

  1. Katherine pisze:

    Hmm, is only morning and you make me think about food.
    Nice!

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz