Gnocchi alla Romana 🇮🇹 u R.

Zapraszam

Po szale związanym z kuchnią największych mistrzów, czas zajrzeć do domu zwykłych ludzi.

Kocham włoską kuchnię, więc zajrzymy do domu włoskiego.

Ten klasyczny przepis na Gnocci alla Romana jest obowiązkowym daniem, dla tych, którzy szukają klasycznych włoskich dań.

Gnocchi alla Romana jest o wiele prostsze do zrobienia od tradycyjnego gnocchi z ziemniaków czy nawet gnudi.

Parmezan i to dużo plus mąka z semoliny i gałka muszkatołowa.

Coś pysznego

Może być podawana na ciepło lub zimno, jako danie główne lud dodatek do mięsa.

Zapraszam na moją wersję Gnocchi alla Romana.

👥 – 4
⏰ – 60 minut
🥩 – ❌
Wartości na 1 porcję
Białko – 18.75 g
Węglowodany – 33.5 g
Tłuszcze – 24 g

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 30 g masła
  • Sól
  • Gałka muszkatołowa
  • 150 g semoliny
  • 1 żółtko
  • 160 g parmezanu

Przygotowanie

  • Doprowadź mleko do wrzenia, wraz z odrobiną soli i gałki muszkatołowej.
  • Dodaj semolinę i gotuj ok. 10 minut, ciągle mieszając.
  • Zdejmij z palnika i dodaj, masło połowę parmezanu i żółtko.
  • Dobrze wszystko wymieszaj.
  • Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia.
  • Wylej masę, rozprowadź równomiernie i pozostaw do przestygnięcia.
  • Teraz możesz wyciąć kółka stalowymi ringami i poukładać je w naczyniu żaroodpornym, doprawić pieprzem i posypać resztą parmezanu.
  • Ja zrobiłem tak, że doprawiłem pieprzem, posypałem resztą parmezanu i wstawiłem blaszkę do nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 minut.
  • Kiedy parmezan zacznie się fantastycznie przypiekać, danie jest gotowe.
  • Po lekkim przestygnięciu, przy pomocy stalowych ringów wytnij koła.

Buon appetito życzy R.

🇬🇧 – Google Translator

I invite you

After the shawls associated with the kitchen of the greatest masters, it’s time to visit the home of ordinary people.

I love Italian cuisine, so we’ll look into the Italian home.

This classic recipe for Gnocci alla Romana is a must-have dish for those looking for classic Italian dishes.

Gnocchi alla Romana is much simpler to do than traditional potato gnocchi or even gnudi.

Parmesan cheese is a lot plus semolina flour and nutmeg.

Something delicious

It can be served hot or cold as a main course for people as an addition to meat.

Welcome to my version of Gnocchi alla Romana.

Components

500 ml milk

30 g butter

salt

Nutmeg

150 g semolina

1 egg yolk

160 g Parmesan cheese

Preparation

Bring the milk to a boil, along with a little salt and nutmeg.

Add semolina and cook for about 10 minutes, stirring constantly.

Remove from the burner and add half the Parmesan butter and egg yolk.

Mix everything well.

Line the baking tray with baking paper.

Pour the mass, spread evenly and allow to cool.

Now you can cut the rings with steel rings and arrange them in an ovenproof dish, season with pepper and sprinkle with the rest of Parmesan cheese.

I did it so that I seasoned with pepper, sprinkled the rest of Parmesan cheese and put the baking tray in the preheated oven for about 20-25 minutes.

When the Parmesan cheese starts to bake fantastic, the dish is ready.

After cooling slightly, cut the wheels with the help of steel rings.

Buon appetito wishes R.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s