Gnocchi alla Romana ­čç«­čç╣ u R.

Zapraszam

Po szale zwi─ůzanym z kuchni─ů najwi─Ökszych mistrz├│w, czas zajrze─ç do domu zwyk┼éych ludzi.

Kocham w┼éosk─ů kuchni─Ö, wi─Öc zajrzymy do domu w┼éoskiego.

Ten klasyczny przepis na Gnocci alla Romana jest obowi─ůzkowym daniem, dla tych, kt├│rzy szukaj─ů klasycznych w┼éoskich da┼ä.

Gnocchi alla Romana jest o wiele prostsze do zrobienia od tradycyjnego gnocchi z ziemniak├│w czy nawet gnudi.

Parmezan i to du┼╝o plus m─ůka z semoliny i ga┼éka muszkato┼éowa.

Co┼Ť pysznego

Może być podawana na ciepło lub zimno, jako danie główne lud dodatek do mięsa.

Zapraszam na moj─ů wersj─Ö Gnocchi alla Romana.

­čĹą – 4
ÔĆ░ – 60 minut
­čąę – ÔŁî
Warto┼Ťci na 1 porcj─Ö
Bia┼éko – 18.75 g
W─Öglowodany – 33.5 g
T┼éuszcze – 24 g

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 30 g mas┼éa
  • S├│l
  • Ga┼éka muszkato┼éowa
  • 150 g semoliny
  • 1 ┼╝├│┼étko
  • 160 g parmezanu

Przygotowanie

  • Doprowad┼║ mleko do wrzenia, wraz z odrobin─ů soli i ga┼éki muszkato┼éowej.
  • Dodaj semolin─Ö i gotuj ok. 10 minut, ci─ůgle mieszaj─ůc.
  • Zdejmij z palnika i dodaj, mas┼éo po┼éow─Ö parmezanu i ┼╝├│┼étko.
  • Dobrze wszystko wymieszaj.
  • Wy┼é├│┼╝ blaszk─Ö papierem do pieczenia.
  • Wylej mas─Ö, rozprowad┼║ r├│wnomiernie i pozostaw do przestygni─Öcia.
  • Teraz mo┼╝esz wyci─ů─ç k├│┼éka stalowymi ringami i pouk┼éada─ç je w naczyniu ┼╝aroodpornym, doprawi─ç pieprzem i posypa─ç reszt─ů parmezanu.
  • Ja zrobi┼éem tak, ┼╝e doprawi┼éem pieprzem, posypa┼éem reszt─ů parmezanu i wstawi┼éem blaszk─Ö do nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 minut.
  • Kiedy parmezan zacznie si─Ö fantastycznie przypieka─ç, danie jest gotowe.
  • Po lekkim przestygni─Öciu, przy pomocy stalowych ring├│w wytnij ko┼éa.

Buon appetito ┼╝yczy R.

­čçČ­čçž – Google Translator

I invite you

After the shawls associated with the kitchen of the greatest masters, it’s time to visit the home of ordinary people.

I love Italian cuisine, so we’ll look into the Italian home.

This classic recipe for Gnocci alla Romana is a must-have dish for those looking for classic Italian dishes.

Gnocchi alla Romana is much simpler to do than traditional potato gnocchi or even gnudi.

Parmesan cheese is a lot plus semolina flour and nutmeg.

Something delicious

It can be served hot or cold as a main course for people as an addition to meat.

Welcome to my version of Gnocchi alla Romana.

Components

500 ml milk

30 g butter

salt

Nutmeg

150 g semolina

1 egg yolk

160 g Parmesan cheese

Preparation

Bring the milk to a boil, along with a little salt and nutmeg.

Add semolina and cook for about 10 minutes, stirring constantly.

Remove from the burner and add half the Parmesan butter and egg yolk.

Mix everything well.

Line the baking tray with baking paper.

Pour the mass, spread evenly and allow to cool.

Now you can cut the rings with steel rings and arrange them in an ovenproof dish, season with pepper and sprinkle with the rest of Parmesan cheese.

I did it so that I seasoned with pepper, sprinkled the rest of Parmesan cheese and put the baking tray in the preheated oven for about 20-25 minutes.

When the Parmesan cheese starts to bake fantastic, the dish is ready.

After cooling slightly, cut the wheels with the help of steel rings.

Buon appetito wishes R.

Skomentuj

Wprowad┼║ swoje dane lub kliknij jedn─ů z tych ikon, aby si─Ö zalogowa─ç:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystaj─ůc z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Zdj─Öcie na Google

Komentujesz korzystaj─ůc z konta Google. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Zdj─Öcie z Twittera

Komentujesz korzystaj─ůc z konta Twitter. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Zdj─Öcie na Facebooku

Komentujesz korzystaj─ůc z konta Facebook. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Po┼é─ůczenie z %s