Morszczuk w limonce czyli Low Carb 💪 u R.

Zapraszam

Jest wiele wariantów diety Low Carb,od bardzo restrykcyjnej gdzie podaż węglowodanów oscyluje koło 30g dziennie do bardziej przyjemnych gdzie węglowodanów, powinno się zjadać około 150g dziennie.

Niezależnie, który wariant wybierzemy, czy będzie to dieta, czy tylko posiłki o zmniejszonych węglowodanach musimy pamiętać, by produkty były dobrej jakości.

I takim na pewno jest morszczuk, który bogaty jest w kwas foliowy, witaminy oraz sole mineralne.

Posiada również niską wartość kaloryczną.

Jest również źródłem wartościowego białka oraz kwasów omega 3.

👥 – 3

⏰ – 30 minut

🐟 – 👍

Wartości na 1 porcję
Białko – 50 g
Węglowodany – 5 g
Tłuszcze – 23 g

Składniki

  • 600 g fileta z morszczuka
  • 2 skórki z limonki
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 200 g cheddara startego
  • 3 cukinie
  • Sok z limonki
  • Sól

Przygotowanie

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Cukinie przekrój wzdłuż i skrop oliwą, dopraw solą.
  • Na blaszkę od pizzy połóż papier do pieczenia i wysyp, tworząc okrąg cheddar.
  • Połóż filet z morszczuka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Skrop rybę oliwą, dopraw solą i posyp startą skórka z limonki.
  • Zawiń filet w papier do pieczenia, obok połóż cukinie.
  • Wstaw blaszki na ok. 25 minut, do nagrzanego piekarnika.
  • Przed podaniem, pozwól chwilę ostygnąć roztopionemu cheddarowi i przy pomocy noża do pizzy pokrój na mniejsze kawałki.
  • Skrop danie sokiem z limonki i gotowe.
  • Zgrabnej sylwetki życzę Ja.

Dodaj komentarz