Baton orzechowo-czekoladowy 💪 u R.

Zapraszam

Szybka przekąska, coś na ząb, co nieco do kawy.

Znam osoby, które inaczej nie wypiją kawy…

Nie musisz kupować i zastanawiać się co jest w środku.

Wystarczy poświęcić chwilę i zrobić swój własny baton z orzechów, gorzkiej czekolady i masła orzechowego.

To jest moja wersja batona, którą możesz dowolnie zmieniać i modyfikować.

Zapraszam na baton orzechowo-czekoladowy.

💪

🍫 – 16

⏰ – 45 minut ➕ pobyt w lodówce

🥩 – ❌

Wartości na 1 batona
Białko – 10 g
Węglowodany – 9,5 g
Tłuszcze – 21 g

Składniki

  • 200 g orzechów nerkowca
  • 120 g orzechów laskowych
  • 150 g masła orzechowego dobrej jakości
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g odżywki białkowej
  • 5 łyżek syropu maple
  • 2-3 łyżki wody lub mleka migdałowego.

Składniki

  • Orzechy laskowe podpiecz na suchej patelni.
  • Orzechy nerkowca zalej ciepłą wodą na ok. 30 minut.
  • Następnie włóż je do blendera i zmiksuj.
  • Masło orzechowe, olej kokosowy, gorzką czekoladę rozpuści w kąpieli wodnej.
  • Do zmielonych orzechów nerkowca, dodaj odżywkę białkową i syrop, dobrze wymieszaj.
  • Dodaj rozpuszczone składniki i orzechy laskowe.
  • Wymieszaj wszystko razem, na zwartą masę, w razie potrzeby dodaj wodę lub mleko.
  • Rozłóż papier do pieczenia w naczyniu żaroodpornym.
  • Nałóż masę, rozprowadź równomiernie i schowaj do lodówki.
  • Pokrój na kawałki i gotowe.
  • Zgrabnej sylwetki życzę Ja.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s