Baton orzechowo-czekoladowy ­čĺ¬ u R.

Zapraszam

Szybka przek─ůska, co┼Ť na z─ůb, co nieco do kawy.

Znam osoby, kt├│re inaczej nie wypij─ů kawy…

Nie musisz kupowa─ç i zastanawia─ç si─Ö co jest w ┼Ťrodku.

Wystarczy po┼Ťwi─Öci─ç chwil─Ö i zrobi─ç sw├│j w┼éasny baton z orzech├│w, gorzkiej czekolady i mas┼éa orzechowego.

To jest moja wersja batona, kt├│r─ů mo┼╝esz dowolnie zmienia─ç i modyfikowa─ç.

Zapraszam na baton orzechowo-czekoladowy.

­čĺ¬

­čŹź – 16

ÔĆ░ – 45 minut Ô׼ pobyt w lod├│wce

­čąę – ÔŁî

Warto┼Ťci na 1 batona
Bia┼éko – 10 g
W─Öglowodany – 9,5 g
T┼éuszcze – 21 g

Składniki

  • 200 g orzech├│w nerkowca
  • 120 g orzech├│w laskowych
  • 150 g mas┼éa orzechowego dobrej jako┼Ťci
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g od┼╝ywki bia┼ékowej
  • 5 ┼éy┼╝ek syropu maple
  • 2-3 ┼éy┼╝ki wody lub mleka migda┼éowego.

Składniki

  • Orzechy laskowe podpiecz na suchej patelni.
  • Orzechy nerkowca zalej ciep┼é─ů wod─ů na ok. 30 minut.
  • Nast─Öpnie w┼é├│┼╝ je do blendera i zmiksuj.
  • Mas┼éo orzechowe, olej kokosowy, gorzk─ů czekolad─Ö rozpu┼Ťci w k─ůpieli wodnej.
  • Do zmielonych orzech├│w nerkowca, dodaj od┼╝ywk─Ö bia┼ékow─ů i syrop, dobrze wymieszaj.
  • Dodaj rozpuszczone sk┼éadniki i orzechy laskowe.
  • Wymieszaj wszystko razem, na zwart─ů mas─Ö, w razie potrzeby dodaj wod─Ö lub mleko.
  • Roz┼é├│┼╝ papier do pieczenia w naczyniu ┼╝aroodpornym.
  • Na┼é├│┼╝ mas─Ö, rozprowad┼║ r├│wnomiernie i schowaj do lod├│wki.
  • Pokr├│j na kawa┼éki i gotowe.
  • Zgrabnej sylwetki ┼╝ycz─Ö Ja.

Skomentuj

Wprowad┼║ swoje dane lub kliknij jedn─ů z tych ikon, aby si─Ö zalogowa─ç:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystaj─ůc z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Zdj─Öcie na Google

Komentujesz korzystaj─ůc z konta Google. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Zdj─Öcie z Twittera

Komentujesz korzystaj─ůc z konta Twitter. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Zdj─Öcie na Facebooku

Komentujesz korzystaj─ůc z konta Facebook. Wyloguj /  Zmie┼ä )

Po┼é─ůczenie z %s