Szparagi w szynce parmeńskiej

Składniki:

  1. Szparagi 10-12 szt
  2. Szynka parmeńska 5-6 plastrów
  3. Masło 20g
  4. Parmezan 5g

Przygotowanie :

  • Szparagi umyć, od łamać końcówki
  • Zawinąć po 2-3 szparagi w szynkę
  • Na rozgrzaną patelnie dać masło
  • Położyć nasze szparagi i przypiec z każdej strony po około 1 minucie
  • Zmniejszyć temperaturę i zakryć przykrywką patelnie na około 5-7 minut, co jakiś czas obracając szparagi
  • Wyciągnąć na talerz, posypać startym parmezanem i gotowe
  • Smacznego

Czas przygotowanie 7-10 minut . Można podawać z grzankami, jajkiem itp.(7-10 mins)

Wartości odżywcze całości:

  • Białko/Protein 24g
  • Węglowodany/Carbs 11g
  • Tłuszcze/Fats 26g
  • Kalorie/Cals 360 kcal

Ingredients:

  1. Asparagus – 10-12 pcs
  2. Parma ham – 5-6 slices.
  3. Butter – 20 g
  4. Parmigiano-Reggiano – 5 g

Preparation:

  • Wash the asparagus and remove the ends.
  • Wrap about 2-3 asparagus with a slice of ham.
  • Heat up a pan and add the butter.
  • Place our asparagus and bake from each side for about 1 min.
  • Turn down the temp, cover the pan for about 5-7 mins and flip the asparagus from time to time.
  • Place on the plate and some Parmigiano-Reggiano.

Enjoy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s